[PDF and VCE] Free 1z0-1008 PDF Real Exam Questions and Answers Free Download

Attention please! Here is the shortcut to pass your Newest 1z0-1008 study guide exam! Get yourself well prepared for the Oracle Cloud May 12,2022 Latest 1z0-1008 pdf dumps Oracle Project Portfolio Management Cloud 2018 Implementation Essentials exam is really a hard job. But don’t worry! We We, provides the most update 1z0-1008 real exam questions. With We latest 1z0-1008 actual tests, you’ll pass the Oracle Cloud Newest 1z0-1008 practice Oracle Project Portfolio Management Cloud 2018 Implementation Essentials exam in an easy way

We Geekcert has our own expert team. They selected and published the latest 1z0-1008 preparation materials from Official Exam-Center.

The following are the 1z0-1008 free dumps. Go through and check the validity and accuracy of our 1z0-1008 dumps.Questions and answers from 1z0-1008 free dumps are 100% free and guaranteed. See our full 1z0-1008 dumps if you want to get a further understanding of the materials.

Question 1:

Your customer has implemented Oracle Project Portfolio Management Cloud recently and they have hired new employees for their Professions Services business. These employees are set up in Oracle Human Capital Management Cloud, but the Project Administrators are unable to add them as resources in the Planning Resource Breakdown Structure.

What are three conditions for new employees to show up in the list?

A. All new employees created as persons must have an active project role.

B. All new employees created as persons must have an active supervisor.

C. All new employees created as persons must have an active assignment.

D. All new employees created as persons must be assigned to a department.

E. Current date is before the effective date of the resource, and you did not enable the “Include people with future-dated effective start dates” option during the search.

Correct Answer: ACE


Question 2:

As you go through the first-quarter close for your customer, you notice that the burden amounts calculated do not seem to be right. Based on the calculations, you notice that the amounts calculated are not considering the burden schedule override at a task level, which was done during the second month of the quarter.

Identify the reason for this problem.

A. You can enable automatic reprocessing of expenditure items processed before the burden schedule change.

B. Only new expenditure items charged to the task use the new burden schedule; expenditure items processed earlier cannot be reprocessed.

C. All expenditure items charged to the task use the new burden schedule.

D. Only new expenditure items charged to the task use the new burden schedule; expenditure items processed earlier can be manually marked for reprocessing.

Correct Answer: D

Reference: https://docs.oracle.com/cloud/r13_update17b/projectcs_gs/OAPJC/OAPJC1071490.htm#OAPJC1071482


Question 3:

Your client uses Resource Breakdown Structures (RBS) and Resource Mapping to associate amounts to resources. After making some changes to the resources at project level, forecasts are regenerated. After reviewing the cost amounts associated with the resources, you suspect that the cost association does not match your client\’s expectations.

Identify two valid rules based on which cost association works.

A. If the sum of precedence numbers is the same for more than one branch, precedence is given to the branch with the lowest number at the lowest level.

B. If there is only one level in RBS to which the transaction maps, the cost amounts are mapped to that level.

C. If a transaction maps to more than one level, Oracle PPM Cloud sums the precedence numbers for all resource types in the branch, and gives precedence to the resource element in the branch with the highest sum.

D. If one branch contains a user-defined resource type, precedence is given to the branch that contains a user -defined resource type.

Correct Answer: AD

Reference: https://docs.oracle.com/cd/E37583_01/doc.1116/e22598/F458900AN13D82.htm


Question 4:

Which three tools are available for accessing REST APIs?

A. Programming Language

B. Web Browser

C. cURL

D. Oracle Transactional Business Intelligence

Correct Answer: BCD


Question 5:

Using Oracle Time and Labor, your client wants to put in a validation process that allows only a xertain number of maximum hours an employee can charge in a day, and a minimum number of hours he or she can report in a week. What feature would you use to meet this requirement?

A. project time validation rules

B. time audit rules

C. time calculation rules

D. time entry rules

Correct Answer: D


Question 6:

In a Project Draft Invoice preview, quantity (hours) and unit price (bill rate) are shown as fields on the invoice. Quantity and unit price are then used to calculate the line total, then the total price of the invoice. After the invoice is transferred or created in Receivables, the invoice detail has a quantity of 1, and a unit price equal to the line total. The detailed Unit Price/Quantity does not come through on the Receivables invoice.

Which statement is correct about details in the Receivables invoice?

A. The project sends the invoice header, invoice line description, and the invoice distributions to Receivables.

B. The project sends only the invoice header to Receivables, not the invoice line description and distributions.

C. The project sends the invoice line description and the invoice distributions to Receivables. But not the invoice header.

D. The project sends only the invoice header and invoice line description to Receivables, not the invoice distributions.

Correct Answer: A


Question 7:

While creating a new project template, you notice that a default Asset Cost Allocation method is being automatically associated. Identify the source setup from which the default value is being inherited.

A. project organization

B. project type

C. project unit

D. project classification

Correct Answer: B

Reference: https://docs.oracle.com/cloud/farel10/projectcs_gs/OAPJC/OAPJC1071495.htm#OAPJC220111 (asset cost allocation methods: explained)


Question 8:

Which three changes can you make by using the page composer tool?

A. Add custom attributes to existing objects

B. Reorder Fields

C. Add validation rules for the custom attributes

D. Show or Hide a Field

E. Change a field label

Correct Answer: BDE

Reference: https://www.oracle.com/webfolder/technetwork/tutorials/tutorial/cloud/r13/wn/r13-2018-ppm-wn.htm


Question 9:

You have projects and tasks defined with transaction controls, which does not allow certain types of charges to the project. Your business needs to create invoices in AP with this project every period and hence would like to make the process easier by creating a distribution set. As you create the distribution set, you notice that these distribution set lines are not validated against the project transaction controls and you are allowed to save it without any validation errors.

Identify the reason why the project transaction controls are not applied.

A. There is no expenditure item date information available on the distribution set line.

B. There is no expenditure organization information available on the distribution set line.

C. The account code combination is not available on the distribution set line.

D. There is no expenditure type information available on the distribution set line.

Correct Answer: D


Question 10:

Which four notification templates are predefined?

A. Forgot Username Template

B. New Account Template

C. Password Reset Template

D. Forgot Password Template

E. New Account Manager Template

Correct Answer: ACDE


Question 11:

Which three are part of using the Rapid Implementation for Project Financial Management Applications macro-enabled Microsoft Excel spreadsheet to enter setup data?

A. Upload setup data.

B. Generate CSV files.

C. Import Projects.

D. File Import and Export.

E. Prepare setup data.

Correct Answer: ABE

References: https://docs.oracle.com/applications/farel12/projectop_gs/OAPFM/OAPFM2264569.htm#OAPFM2159921


Question 12:

You want to export your project plan to Oracle Project Financial Management Cloud after initial scheduling is complete in Microsoft Projects. Identify three conditions that must be met for exporting milestone tasks.

A. only one labor resource assignment with 0 effort

B. lowest-level tasks set up with zero duration

C. lowest-level tasks set up with non-zero duration

D. percent work complete values of 0 or 100 percent

E. only one labor resource assignment with 100 effort

Correct Answer: ABD

Reference: https://docs.oracle.com/cloud/latest/projectcs_gs/OAPEX/OAPEX1082602.htm#OAPEX2161139


Question 13:

Your company uses an accounting calendar with periods that are identical to calendar months. A contract resource has been identified to work for six months on an accounting close cycle project. The resource is planned to start with 10 days left in the first period and to end 20 days into the last period. For the remaining periods, the resource must be loaded on all working days of the month. You are required to distribute the budget, forecast, and planning amounts across periods based on the task duration.

Which predefined spread curve must be used to meet this requirement?

A. Even

B. Daily Spread Basis

C. Bell Curve

D. Bell Loaded

E. S-Curve

Correct Answer: E


Question 14:

While opening an organization tree on the Manage Organization Trees page, you notice that the hierarchy status is displayed as Inactive. Identify the two reasons for the organization tree to be in Inactive status.

A. You used Create Tree Version in the action menu.

B. You opened the hierarchy by clicking the name.

C. You used Create Tree in the action menu.

D. You selected the Edit icon for opening the hierarchy.

E. You used View Tree Version in the action menu.

Correct Answer: AD


Question 15:

Which three are valid password complexity criteria while setting up password policies?

A. Very Complex: At least 8 characters, 1 uppercase, 1 number, and 2 special characters

B. Very Complex: At least 6 characters, 1 uppercase, 1 number, and 1 special character

C. Very Complex: At least 8 characters, 1 uppercase, 1 number, and 1 special character

D. Simple: At least 8 characters and 1 number

E. Complex: At least 8 characters, 1 uppercase, and 1 number

Correct Answer: CDE